Open tuindagen

Inspiratie voor uw eigen tuin...

De tuin is nu gesloten
Wij openen weer vanaf het eerste Groene Route tuinweekend in april. Tuinclubs kunnen via de mail een afspraak maken ook, in overleg, voor doordeweekse dagen. 

OPEN TUINDAGEN IN 2020
 
* Zaterdag en zondag 18 en 19 april: Bloeiende bloembollenpracht! 
11.00 - 17.00 uur
EXTRA: een ruim assortiment 'Bloembollen op pot' te koop van topteler Peter Komen.

EXTRA: verkoop van plantensteunen    

* Zaterdag en zondag 16 en 17 mei: Lente verwondering
11.00 - 17.00 uur
EXTRA: verkoop van plantensteunen  

* Zondagavond 21 juni: De langste dag, avondopenstelling
20.00 - 23.00 uur
EXTRA: verkoop van plantensteunen  

* Zaterdag en zondag 27 en 28 juni: Tomeloos tuingenieten
11.00 - 17.00 uur
EXTRA; verkoop expositie van Lida van der Kooi met keramiek (www.lidavanderkooi.nl
EXTRA: verkoop van plantensteunen   

* Zaterdag en zondag 18 en 19 juli: Zomerse overdaad
11.00 - 17.00 uur
EXTRA: verkoop van de mooiste Dahlia-planten van toptelers Gerrit Preijde en Peter Koomen uit de Noordkop. 
EXTRA: verkoop van plantensteunen    

* Zaterdag en zondag 22 en 23 augustus: Dans van groen en kleuren 
11.00 - 17.00 uur
EXTRA: Vlinderweekend. Gratis vlinderherkenkaartjes en folders van de Vlinderstichting.  EXTRA: verkoop van plantensteunen


VERSICOLOR ADRES

Zoutkaag 8, 1732 LW Lutjewinkel
tel. 06 40308610 (overdag 10/16, 's avonds niet bereikbaar)
Contact liefst via e-mail : versicolortuin@gmail.com


De entree is € 4 p.p. en wij doen daarvan elk jaar meerdere schenkingen aan de Vlinderstichting.

NB: Bezoek aan onze tuin is voor eigen risico. Het is een privétuin met smalle paden en diverse op- en afstapjes. De tuin is helaas niet toegankelijk met rolstoelen en rollators. Liever geen honden ivm allergie. 
INSPIRATIEDAGEN

ZATERDAG 25 april Kleur in je Border
Kweker en tuinontwerpster houden inspiratiedag

Tuinontwerp Versicolor uit Hollands Kroon en Kwekerij Nico Zonneveld uit Heerhugowaard slaan ook in 2020 de handen ineen, om hun passie te promoten: duurzame tuinen vol sterke, langbloeiende soorten.

Derhalve organiseren zij een Inspiratie-dag op zaterdag 25 april tussen 10.00-16.00 uur op de Middenweg 459 in Heerhugowaard-de Noord. Op deze dag is iedereen van harte welkom om kennis te maken de milieuvriendelijk gekweekte planten en alle vragen te stellen.
Men kan een afspraak maken met tuinontwerpster Marianne voor een beplantingsplan op kleur voor de eigen border (bloemperk) tussen genoemde tijden voor slechts €15. Mail hiervoor aan: versicolortuin@gmail.com.  Meer info: www.versicolor.nl en www.kwekerijzonneveld.nl---------------------------------------------------------------------------------------------------------- - 

 

Zonneveld en Versicolor organiseren Biologische Bloembollen-dag
Zaterdag 26 september in Heerhugowaard

Kwekerij Nico Zonneveld en Tuinontwerp Versicolor organiseren op zaterdag 26 september van 10-16 uur voor de 4e keer een unieke bloembollen-dag, met volop biologische en duurzame bollen. Al deze bloembollen zijn gekweekt met aandacht voor de natuur en zonder gif!

De kweker en ontwerpster willen duurzaam tuinieren graag promoten en mensen attent maken op het bestaan en toepassen van planten en bollen uit de ecologische teelt. Gezond voor milieu en voor de insecten in uw tuin!
Ontwerpster Marianne van Versicolor kan ter plekke een bloembollenplan voor uw border maken. Maak tevoren een afspraak via: versicolortuin@gmail.com. Adres: Middenweg 459 in Heerhugowaard de Noord.
Tuinclubs en bussen

Tuinclubs, Groei & Bloei-afdelingen en andere verenigingen vanaf ca.10 personen kunnen een afspraak maken voor een eigen bezoek inclusief een persoonlijke rondleiding.Wij ontvangen u graag en vertellen u meer over het ontstaan en de opzet van onze tuin. Wij hebben beperkte koffie- en thee-voorzieningen voor kleine groepen..

  
Mail voor een aanvraag in 2020:  versicolortuin@gmail.com

Algemene voorwaarden voor groepsbezoeken
* Als wij uw aanvraag hebben ontvangen per e-mail en hebben bevestigd, staat uw bezoek in de agenda en wordt er op u gerekend.
* We doen onze uiterste best om aan al uw aanvragen te voldoen en voorzien u ook graag van tips voor andere tuinen en kwekerijen in de omgeving, lunch-gelegenheden enzovoort. Kijk daarvoor ook op www.degroeneroute.nl
* Wij vragen u om ca. een week voor het bezoek de afspraak nog even te herbevestigen en het definitieve aantal bezoekers aan ons door te geven. Annuleren van een groepsbezoek kan kosteloos tot uiterlijk een week voor aanvang.
* Bezoek aan onze tuin is voor eigen risico. Het is een privétuin met salle paden en diverse op- en afstapjes. De tuin is helaas niet toegankelijk met rolstoelen en rollators.


Tuin Columns

Beleef de Versicolor tuin
Lees de leukste column verhalen over onze Versicolor tuin; de verschillende dieren en onze werkzaamheden in de tuinen.

Versicolor