Open tuindagen

Inspiratie voor uw eigen tuin...

30 jaar Versicolor Tuin: extra activiteiten!
Onze kleurrijke Versicolor Tuin in Lutjewinkel (NH) viert in 2018 haar 30-jarig bestaan. In alle open weekends worden in dit jubileumjaar extra exposities en activiteiten georganiseerd. Weest welkom!


OPEN WEEKENDS 2018

Open tuindagen 2018 voor iedereen
Alle open dagen van 11-17 uur

In 2018 is de Versiolor tuin 5 weekends in achtereenvolgende maanden geopend, zodat de tuin telkens weer een heel ander beeld biedt. Entree €4,00 p.p.

21 en 22 april: NIEUW! Bloembollen weekend
Het was een prachtig en zonovergoten weekend vol bloembollenpracht! 26 en 27 mei: Voel de kracht van het voorjaar
Een zonovergoten weekend met vele geïnspireerde tuinbezoekers !

23 en 24 juni: Zomersymfonie en glasexpositie José de Visser
Het was een zeer drukbezoct weekend.

14 en 15 juli: Proef de rijkdom van de zomer
Summertime... het was een zonovergoten open tuin weekend ! 
4 en 5 augustus:  Zinderende nazomerkleuren
Augustus in Versicolor is heerlijk. De borders zijn volgroeid, alle planten hoog en onstuimig, barokke weelde van over elkaar heen tuimelende kleuren. De hot borders, Dahlia's en Canna's zijn op hun top!
EXTRA: Petra Brouwer is op zaterdag 4 augustus aanwezig met een kraampje vol Noord-hollandse geteelde Alliums (o.a. de 'Globemaster'), sierlijke Incarvillea en andere mooie bolgewassen.
EXTRA: Gerdien Noordeloos komt met haar prachtige keramiek waaronder de befaamde 'heksenhoedjes' voor in de tuin. 
EXTRA: Marjan Zaagman is als ambassadrice van het tijdschrift 'Onze Eigen Tuin' aanwezig met magazines en abonnee informatie op za. 4 augustus.Versicolor-tuin
Zoutkaag 8, 1732 LW Lutjewinkel
Tel. 06 40308610 (overdag)
Contact liefst via e-mail : versicolortuin@gmail.com
De entree is € 4 p.p. en wij doen daarvan elk jaar een schenking aan de Vlinderstichting.


NB: Bezoek aan onze tuin is voor eigen risico. Het is een privétuin met smalle paden en diverse op- en afstapjes. De tuin is helaas niet toegankelijk met rolstoelen en rollators. Honden zin welkom mits kort aangelijnd ivm de smalle paadjes.

WIJ HETEN U GRAAG WEER WELKOM IN 2018!

Al onze open weekends zijn tegelijk met vele andere tuinen en kwekerijen van www.degroeneroute.nl en Top in de KopVOOR TUINCLUBS EN GROEPEN

nclubs, Groei & Bloei-afdelingen en andere verenigingen vanaf ca. 10 personen kunnen een afspraak maken voor een eigen bezoek inclusief een persoonlijke rondleiding.Wij ontvangen u graag en vertellen u meer over het ontstaan en de opzet van onze tuin.

Wij hebben helaas geen koffie- en thee-voorzieningen voor grote groepen (bussen). Dit kan wel worden gereserveerd bij 'De Huyskamer' in Lutjewinkel (slechts 1 km van de tuin). 
Mail voor een aanvraag in 2018:  versicolortuin@gmail.com

Algemene voorwaarden voor groepsbezoeken
* Als wij uw aanvraag hebben ontvangen per e-mail en hebben bevestigd, staat uw bezoek in de agenda en wordt er op u gerekend.
* We doen onze uiterste best om aan al uw aanvragen te voldoen en voorzien u ook graag van tips voor andere tuinen en kwekerijen in de omgeving, lunch-gelegenheden enzovoort. Kijk daarvoor ook op www.degroeneroute.nl en www.topindekop.nl
* Wij vragen u om een week voor het bezoek de afspraak nog even te herbevestigen en het definitieve aantal bezoekers aan ons door te geven. Annuleren van een groepsbezoek kan kosteloos tot uiterlijk een week voor aanvang. Daarna worden er percentueel oplopende kosten in rekening gebracht. Er wordt namelijk voor elk groepsbezoek nóg intensiever in de tuinen gewerkt voor een perfecte staat van onderhoud...
* Bezoek aan onze tuin is voor eigen risico. Het is een privétuin met salle paden en diverse op- en afstapjes. De tuin is helaas niet toegankelijk met rolstoelen en rollators.


Inspiratiedagen samen met Kwekerij Zonneveld


Zaterdag 29 september: Biologische bloembollen, nu planten!
10.00-16.00uur

Wanneer in de herfst de vaste planten-borders in je tuin langzaam minder mooi worden, is het heerlijk om je alweer te verheugen op een kleurig voorjaar. Dus hoogste tijd om bloembollen plannen te maken! Kwekerij Nico Zonneveld uit Heerhugowaard en Tuinontwerp Versicolor uit Hollands Kroon organiseren op zaterdag29 september van 10-16 uur een bloembollenevenement voor de hele regio om hebberig van te worden…
Zij willen u graag laten kennis maken met duurzaam tuinieren.

Op de kwekerij zijn die dag volop biologisch gekweekte voorjaarsbollen te koop – gekweekt met aandacht voor de natuur en zonder gif! Tuinontwerpster Marianne van Versicolor is de hele dag aanwezig om u te helpen. U kunt een afspraak maken om voor slechts €10,00 een bloembollen-beplantingsplan te laten maken voor een hoekje van uw tuin of een kleine border. Maak nu een afspraak via: versicolortuin@gmail.com voor een tijdstip.    
 


Tuin Columns

Beleef de Versicolor tuin
Lees de leukste column verhalen over onze Versicolor tuin; de verschillende dieren en onze werkzaamheden in de tuinen.

Versicolor