header-versicolor-flat.jpg

Tuinontwerp en plantensteunen

Kleurrijke Tuinontwerpen

Wilt u ook veel méér van uw tuin maken? Geen zin in standaard oplossingen?

Het hele jaar door kunt u terecht bij Marianne en haar VERSICOLOR TUINONTWERP-BUREAU voor
Tuinadvies op maat, Tuinschetsen en -ontwerpen, Beplantingsplannen & Hulp bij de beplanting

 

Hoe werkt het? 

* N.a.v. uw mail of telefoontje maken we  nader kennis en ik kom daarna bij u langs, om ter plekke te kijken, voorzien van een vragenlijst. Dit eerste bezoek is vrijblijvend en ik bereken hiervoor alleen reiskosten. 
* Per mail krijgt u zeer snel daarna een voorstel voor de mogelijke werkzaamheden die ik voor u kan doen, het tijdsbeslag en indicatie van de kosten. Die vallen heel erg mee voor de meeste tuinen ! 
* Op basis van al uw wensen en dromen maak ik een schetsontwerp op schaal in kleur, voorzien van toelichting op papier.
* Soms is dit ontwerp gelijk in de roos, soms zijn er nog aanpassingen nodig om tot een definitief ontwerp te komen.
* Daarna volgt het beplantingsplan, een tekening en een lijst van planten met veel extra informatie.
* Indien gewenst ondersteun ik u middels een vrijblijvende offerte voor de beplanting via een gerenommeerde, duurzame kwekerij die alles kan leveren. Daarnaast kan ik u in contact brengen met stratenmakers of hoveniers, als er werkzaamheden zijn, die u niet zelf ter hand wilt of kunt nemen. Ook kan ik helpen bij het aanplanten van de tuin. 
* En dan hoeft u alleen nog maar te gaan genieten van uw prachtige tuin! Vragen stellen over het onderhoud mag altijd, ik geef graag advies. 

Stel vrijblijvend uw vragen via : versicolortuin@gmail.com

 

56 CP vc.JPG

Beplantingsadvies op maat: 24 april 2021

Kweker en tuinontwerpster houden INSPIRATIEDAG
Za. 24 april :  SCHADUWPLANTEN

Tuinontwerp Versicolor uit Hollands Kroon en Kwekerij Nico Zonneveld uit Heerhugowaard slaan ook in 2021 de handen ineen. Dit jaar zetten zij de spotlight op het steeds groter wordende assortiment bloeiende schaduwplanten.
In veel tuinen ligt een deel in de schaduw,  door b.v. grote bomen, heesterpartijen of omringende gebouwen. Veel tuinbezitters weten niet goed, wat ze aan moeten met zo’n plek ‘waar niets wil groeien of bloeien’.  De laatste jaren is het assortiment schaduwplanten dat geschikt is voor Nederlandse tuinen, gelukkig enorm gegroeid en kan ook een schaduwtuin heel erg afwisselend en spannend worden beplant!
Op zaterdag 24 april organiseren Zonneveld en Greiner een Inspiratiedag (10.00-16.00 uur) op de Middenweg 459 in Heerhugowaard-de Noord. Op deze dag is iedereen van harte welkom om kennis te maken met de milieuvriendelijk geteelde planten. Men kan een afspraak maken met tuinontwerpster Marianne voor een beplantingsadvies voor een eigen border (bloemperk) in de schaduw of halfschaduw, voor slechts €15 (half uur).  Mail hiervoor aan: versicolortuin@gmail.com

Twee gepassioneerde vakmensen
Tuinontwerpster Marianne Greiner uit Lutjewinkel is gespecialiseerd in tuinen vol leven en kleur,  die het hele jaar mooi zijn. Nico Zonneveld uit Heerhugowaard kweekt op 100% duurzame manier alle eigen vaste planten op, zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Meer info: www.versicolor.nl en www.kwekerijzonneveld.nl

A2K8Y4.jpg

Wilt u ook een verrassende en persoonlijke tuin op maat?

Een specialiteit zijn bloemrijke, kleurige en natuurlijke tuinen met veel vaste planten en bloeiende heesters. Met borders op kleur, geurige planten en natuurlijk rekening houdend met bloei in alle seizoenen, zodat u de jaargetijden intenser beleefd. Romantische tuinen met veel bloei en weinig 'verstening' zijn Versicolor's visitekaartje! Door te spelen met hoogte en vormen, wordt uw tuin een spannender plek, die niet in één keer te overzien is.

 'Zelfs de kleinste tuin kan overvloed hebben binnen zijn eigen beperkingen' (Vita Sackville-West).

Ik help je graag om plaats voor meer 'natuur' te maken in uw tuin. Geniet volop van rondzoemende bijen, het drukke gefladder van kleurige vlinders, vogelgezang in de bomen of kikkers die lustig kwaken in uw eigen vijver. Daarmee komt een tuin tot leven!

Natuurlijk houd ik volop rekening met persoonlijke wensen en ga ik graag met iedereen in gesprek. Mail vrijblijvend voor een indicatie van de kosten van een of meer schetsen, een ontwerp in kleur en/of een beplantingsplan. Aansluitend kom ik persoonlijk bij u langs, om uw huidige tuin te bekijken, foto's te maken van de huidige situatie en alle wensen te bespreken middels een uitgebreide vragenlijst. Het is handig om dan alvast de maten (l x br) van de tuin te hebben opgemeten.

Van rechte tuinen met strakke paden, spannende diagonale terrassen of organische, ronde vormen omringd door bloemen... er zijn heel veel mogelijkheden om uw tuin tot leven te brengen. In onze tuinen kun je ook rondlopen en de vele kleinere tuindelen 'vertalen' naar het eigen perceel thuis.

Natuurlijk zijn onze unieke tuinen, met 13 verschillende tuinkamers, voor jou als klant altijd op afspraak te bezoeken, ter inspiratie! Mail voor een persoonlijke afspraak aan Marianne via: versicolortuin@gmail.com, of bel : 06 40308610 (tussen 10.00-16.00 uur). Mijn hulp kan een schets (indeling) omvatten, een compeet uitgewerkt ontwerp in kleur of alleen een uitgebreid beplantingsplan. Ik kom in overleg graag ter plekke even in de tuin kijken en bespreek wensen en mogelijkheden. 

NB: Alle teksten, foto's en illustraties op deze website zijn eigendom van Versicolor Tuin en Ontwerp en mogen alleen na schriftelijke toestemming elders worden gebruikt. Mail: versicolortuin@gmail.com  KvK nr. 37113800

dsc00533.JPG

Versicolor plantensteunen

Al vele jaren krijgen wij vragen over – en vraag naar-  de zelfgemaakte plantensteunen van metaal in onze Versicolortuin.

Ze zijn letterlijk mijn steun en toeverlaat in de vele borders. van de Versicolor tuin. Hoge planten worden gestut en lagere goed omhoog gehouden, zodat paden en omringende planten vrij blijven. Het metaal roest binnen enkele weken, waardoor de steunen nauwelijks tot niet meer zichtbaar zijn tussen de planten.

Veel mooier dan bamboestokken en touwtjes of ander geïmproviseerd steunmateriaal!

Je prikt ze zo de grond in, zelfs op zware klei, en haalt ze even makkelijk weer weg.

 

We maken elk jaar extra exemplaren op bestelling en we verkopen we ze tijdens open tuinweekends. Dit zijn sets van 10 stuks. We maken twee hoogten : 50 cm en 75 cm. Een set laag kost € 25,- en een set hoog €30,-. Bestellen kan via een mail aan: versicolortuin@gmail.com

154864412-3873705716056801-3675132576809225828-n.jpg

KLANTEN VERTELLEN...

“Het was een prachtig voorjaar in 2020, maar we konden vanwege de Corona-maatregelen niet op vakantie en besloten om aan de tuin te gaan werken. Twee grote bakken vol puin en keien haalden we eruit en veel oude planten werden verwijderd. We hebben toen zelf gekeken hoe we de tuin zouden inrichten, maar we kwamen er niet uit. Via mijn zus ben ik aan het adres van Versicolor Tuinontwerp van Marianne Greiner gekomen.
Eerst op een mooie dag op afspraak door haar prachtige tuin gelopen. Wat we daar zagen beviel ons wel! Marianne kwam vervolgens bij ons in Blokker langs om te kijken; we hadden zelf wat ideeën en wensen, daar is ze mee aan de slag gegaan. Met een week hadden we een schets en deze was meteen goed! Een paar weken later ging ik in overleg met Marianne over de kleuren van de beplanting. Het was een hele klus, ook omdat niemand tijd had voor de bestrating en we alles zelf moesten doen. Maar dankzij Marianne’s goede ontwerp genieten wij nu van een prachtige tuin.“
Saskia B. , Blokker

"We waren al 2 jaar van plan om onze saaie achtertuin vol stenen met een allegaartje aan planten in potten aan te pakken. We wilden er een fijne en weelderige tuin vol bloemen, planten en kruiden van maken. Maar tussen droom en daad.... Bovendien wilden we niet zomaar wat aanmodderen en er echt iets moois van maken. Toen we wat aan het rondneuzen waren, op zoek naar iemand die ons kon helpen, kwamen we op de website van Versicolor terecht. Wat we daar zagen en lazen trok meteen onze aandacht. Een afspraak was al gauw gemaakt. Vanaf het moment dat we, voor een eerste kennismaking, de tuin van Marianne instapten en daar met haar rondwandelden, kwam ons plan tot leven. We kwamen geïnspireerd, enthousiast én met een droom voor onze tuin weer thuis. Toen we een week later een eerste ontwerp van Marianne kregen, zagen we uitgewerkt wat we hoopten en wilden dat het zou worden. 
Inmiddels zijn we zelf met het ontwerp van Marianne en het bijbehorende door haar gemaakte beplantingsplan aan de slag gegaan. Het eerste deel van de tuin is aangelegd en de plantjes staan in de grond. Marianne heeft ons op een hele prettige, constructieve en professionele manier begeleid en geholpen bij het uitwerken van ons tuinplan en ontwerp. Ze werkt snel en efficiënt, is creatief, praktisch en slagvaardig. Je weet precies waar je aan toe bent en betaalt niet meer nodig!
Wij zijn ontzettend blij dat we de stap hebben gezet om Marianne in haar tuin op te zoeken en met haar in zee te gaan. Echt een aanrader!"
Karin L. Kolhorn

"Toen wij een kavel kochten voor een huis én een tuin aan het water, was het voor ons heel duidelijk: voor de tuin wilden we niet lang wachten om er echt van te kunnen genieten. Daarvoor zochten we de hulp van Marianne van Versicolor tuin en ontwerp. Met haar deskundigheid, ervaring en creativiteit wist zij van onze uitgebreide wensenlijst een prachtig eindontwerp te maken. Voor haar was de grote uitdaging om van onze tuin, met zoveel wensen, maar met maar weinig tijd voor onderhoud, een goed plan te maken. Na een eerste kennismaking, waarin direct duidelijk werd dat Marianne van een tuin met verrassingen houdt, kregen we een vragenlijst toegestuurd. Tevens maakte zij duidelijk wat wij van haar, en de daarbij behorende kosten, konden verwachten. Op dat gebied kwamen we dus niet voor verrassingen te staan. We bezochten Marianne's prachtige tuin in Lutjewinkel, om te zien waar zij voor staat, om de sfeer die zij weet te creëren te kunnen proeven. Ik kon bijna niet wachten op het eerste schetsontwerp. Meteen in de roos! Slechts een paar kleine aanpassingen en toen hadden we een compleet plan, met beplantingsschema en al. Marianne is goed bereikbaar voor vragen, advies en kan ons desgewenst straks ook helpen met het inplanten. We zijn echt super tevreden!
Nog even... en dan is onze droomtuin werkelijkheid geworden! De grote lijnen zijn klaar, de bomen zijn geplant. Binnenkort komen nog de heesters en een hele berg met vaste planten, die in een prachtig bloeiend kleurenschema geplant gaan worden. Dan is het wachten op de vogels, vlinders, bijen en natuurlijk alles wat gaat groeien en bloeien en kan het grote genieten van onze tuin beginnen."
Marianne van Z., Anna Paulowna 

" We zijn heel positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid. Op verzoek supersnel een prachtig tuinontwerp voor ons gemaakt door Marianne. Tot in detail afgewerkt geheel klaar om te beginnen met inrichten van onze tuin. Een absolute aanrader vakwerk ! Dank je wel.”
Rob der K., Bergen

 "Toen wij ons nieuwbouwhuis met grote tuin kochten was er wel enige twijfel. Wat doen we met de tuin? Zonder groene vingers toch een enorme uitdaging. Marianne van Versicolor heeft ons geweldig geholpen. Na een bezoek aan ons stukje grond en een uitgebreid verkennend gesprek kregen we een eerste schets. De ideeën die wij hier weer van kregen heeft zij verwerkt in het definitieve ontwerp, met beplantingsplan. Afgelopen weken hebben we alle planten bij de kweker besteld en geplant. En wat is het dan ontzettend handig dat je weet wat je waar moet planten en hoe veel.
Ik ben nu al blij met het eerste resultaat en erg benieuwd hoe het er over een tijdje uit ziet. Tip van mij: als je de tijd hebt: maak een moodboard met alles wat jij mooi vindt in een tuin. Marianne kreeg hierdoor een goed idee van wat wij zochten en keek vervolgens wat haalbaar was.
Wij hebben onze tuin inmiddels ingeplant en gaan ervan genieten! “
Yvonne en Arwin, Obdam

banner-degroeneroute.jpg

Samenwerking met De Groene Route

Weest welkom en bezoek de prachtige tuinen en kwekerijen van de Groene Route.
Duurzaam tuinieren: Biodivers Genieten!

Bezoek straks de website