header-versicolor-flat.jpg

Open Tuindagen

Open Tuindagen bij Versicolor

Inspiratie voor uw eigen tuin.

In de kleurrijke Versicolor Tuin in Lutjewinkel (NH) is het een feest van kleuren! Rondom elke hoek vind je een nieuwe verrassing... De borders worden hoger, vlinders dartelen rond, de watermuur maakt vrolijk spetterende geluiden...


Wilt u de tuin bezoeken?
De open tuindagen gaan gewoon door zoals hieronder vermeld. Uiteraard met veel aandacht voor 1,5 meter afstand.
Betaling van de entree is contant. Zie ook www.degroeneroute.nl voor tuinen en kwekerijen die gelijktijdig open zijn.
Wilt u de tuin de komende periode privé bezoeken, maak dan in overleg en afspraak:
e-mail versicolortuin@gmail.com of bel/app Marianne via 06-40308610.  
Versicolor-tuin, Zoutkaag 8 te Lutjewinkel. De entree is € 4 p.p (donatie Vlinderstichting).

 

Open Tuindagen 2020

Zaterdag en zondag 16 en 17 mei: is geweest

Zondagavond 21 juni
De langste dag, avondopenstelling | 19.00 - 22.00 uur
Op zondagavond 21 juni, de langste dag, opent de Versicolor tuin in Lutjewinkel haar poort voor bezoekers in de avonduren. Kom genieten van de unieke sfeer van het langdurige avondlicht in de kleurrijke tuinen. Van 19.00-22.00 uur bent u welkom om te ruiken aan geurige rozen, te wandelen langs bloemrijke borders en te luisteren naar de zingende merels en kwakende kikkers. De druppende watermuur en de fontein in de grote natuurvijver maken er bijzondere avond van.
EXTRA: verkoop van de vermaarde Versicolor plantensteunen (50 of 75 cm)

Zaterdag en zondag 27 en 28 juni
Tomeloos tuingenieten | 11.00 - 17.00 uur
De Versicolor tuin in het Noord-Hollandse Lutjewinkel is 27 en 28 juni open voor bezoekers tussen 11.00- 17.00 uur. Deze maand kunt u volop genieten van de romantische borders vol vaste planten op kleur en natuurlijk bloeien nu de papavers en de rozen! Keramiste Lida van der Kooi uit  Anna Paulowna exposeert haar verrassende, op de natuur gebaseerde keramiek. Er zijn tuinbeelden en objecten geïnspireerd door o.a. mineralen, schelpen, fossielen en meer.
De Versicolor tuin is een privétuin van 2500m2 met 13 verschillende tuinkamers. Om elke hoek wacht u een nieuwe verrassing en overal zijn bankjes om even te gaan zitten en te genieten van al het moois.

EXTRA: expositie van Lida van der Kooi met keramiek (www.lidavanderkooi.nl)
EXTRA: verkoop van plantensteunen

Zaterdag en zondag 18 en 19 juli
Zomerse overdaad | 11.00 - 17.00 uur
EXTRA: verkoop van de mooiste Dahlia-planten van toptelers Gerrit Preijde en Peter Koomen uit de Noordkop.
EXTRA: verkoop van plantensteunen

Zaterdag en zondag 22 en 23 augustus
Dans van groen en kleuren | 11.00 - 17.00 uur
EXTRA: Vlinderweekend. Gratis vlinderherkenkaartjes en folders van de Vlinderstichting. EXTRA: verkoop van plantensteunen

a2kebs.jpg

Biologische Bloembollendag september

Zonneveld en Versicolor organiseren Biologische Bloembollen-dag
Zaterdag 26 september in Heerhugowaard
Kwekerij Nico Zonneveld en Tuinontwerp Versicolor organiseren op zaterdag 26 september van 10-16 uur voor de 4e keer een unieke bloembollen-dag, met volop biologische en duurzame bollen. Al deze bloembollen zijn gekweekt met aandacht voor de natuur en zonder gif!

De kweker en ontwerpster willen duurzaam tuinieren graag promoten en mensen attent maken op het bestaan en toepassen van planten en bollen uit de ecologische teelt. Gezond voor milieu en voor de insecten in uw tuin! Ontwerpster Marianne van Versicolor kan ter plekke een bloembollenplan voor uw border maken. Maak tevoren een afspraak via: versicolortuin@gmail.com. Adres: Middenweg 459 in Heerhugowaard de Noord.

mar-nico.JPG

Tuinclubs en bussen

Uw persoonlijke rondleiding
Tuinclubs, Groei & Bloei-afdelingen en andere verenigingen vanaf ca. 8 personen kunnen een afspraak maken voor een eigen bezoek inclusief een persoonlijke rondleiding.Wij ontvangen u graag en vertellen u meer over het ontstaan en de opzet van onze tuin. Wij hebben beperkte koffie- en thee-voorzieningen voor kleine groepen.

Mail voor een aanvraag in 2020: versicolortuin@gmail.com

Algemene voorwaarden voor groepsbezoeken
* Als wij uw aanvraag hebben ontvangen per e-mail en hebben bevestigd, staat uw bezoek in de agenda en wordt er op u gerekend.
* We doen onze uiterste best om aan al uw aanvragen te voldoen en voorzien u ook graag van tips voor andere tuinen en kwekerijen in de omgeving, lunch-gelegenheden enzovoort. Kijk daarvoor ook op www.degroeneroute.nl
* Wij vragen u om ca. een week voor het bezoek de afspraak nog even te herbevestigen en het definitieve aantal bezoekers aan ons door te geven. Annuleren van een groepsbezoek kan kosteloos tot uiterlijk een week voor aanvang.
* Bezoek aan onze tuin is voor eigen risico. Het is een privétuin met smalle paden en diverse op- en afstapjes. De tuin is helaas niet toegankelijk met rolstoelen en rollators.

groeneroute.jpg
banner-degroeneroute.jpg

Samenwerking met De Groene Route

Weest welkom en bezoek de prachtige tuinen en kwekerijen van de Groene Route.
Duurzaam tuinieren: Biodivers Genieten!

Bezoek straks de website