header-versicolor-flat.jpg

Open Tuindagen

Open Tuindagen bij Versicolor

Inspiratie voor uw eigen tuin.

In de kleurrijke Versicolor Tuin in Lutjewinkel (NH) is het een feest van kleuren! Rondom elke hoek vind je een nieuwe verrassing... De borders worden hoger, vlinders dartelen rond, de watermuur maakt vrolijk spetterende geluiden...


Wilt u de tuin bezoeken?
De open tuindagen gaan gewoon door zoals hieronder vermeld. U hoeft geen afspraak te maken. 
Zie ook www.degroeneroute.nl voor tuinen en kwekerijen die gelijktijdig open zijn.
De entree is € 4 p.p. Betaling van de entree is contant. 

Open Tuindagen 2020

Zaterdag en zondag 16 en 17 mei: is geweest

Zondagavond 21 juni: is geweest

Zaterdag en zondag 27 en 28 juni: is geweest

Zaterdag en zondag 18 en 19 juli is geweest


Zaterdag en zondag 22 en 23 augustus
Dans van groen en kleuren | 11.00 - 17.00 uur
EXTRA: Vlinderweekend! Gratis vlinderherkenkaartjes en folders van de Vlinderstichting.

EXTRA: verkoop van de mooiste Dahlia-planten van kweker Peter Koomen uit de Noordkop.

EXTRA: verkoop van plantensteunen

Inzameling voor Boa Vista:
Tijdens onze laatste vakantie op Boa Vista vorig jaar maakten we kennis met Lars en Nathalie die op het Kaapverdische eiland, buiten de grote reismaatschappijen om, eigen tours aanbieden. Zij hebben ooit huis en haard verlaten om de mensen op het eiland te ondersteunen en wonen daar met hun gezin. De Corona crisis veroorzaakt inmiddels hongersnood op diverse Kaapverdische eilanden. Wij gaan dit weekend alle inkomsten van ons open tuinweekend inzamelen voor voedselpakketten.Kom je ook onze 2500m2 grote tuinen bekijken? Entree is € 4,00 pp maar meer doneren mág!

Lees hieronder meer vanaf de website van Solacyber.

De huidige situatie op Boa Vista
Op dit moment ontwikkelt zich er een zeer schrijnende en dringende noodsituatie op het eiland. Door het Coronavirus is het toerisme helemaal stil komen te liggen. Hierdoor zitten duizenden, vaak al straatarme, inwoners van Boa Vista zonder inkomen. En dus zonder eten.. We hebben inmiddels aan 400 mensen voedselpakketten kunnen uitdelen, maar er is veel meer nodig om een verschil te kunnen maken. Zoals het er naar uitziet, staan we nog maar aan het begin van een veel grotere crisis en we proberen dan ook met man en macht meer geld in te zamelen om mensen eten te kunnen geven. We maken ons grote zorgen.

Wij willen u dan ook vragen of u ons en vooral de inwoners van Boa Vista kunt helpen. Op welke manier dan ook. Donaties, tips, doorverwijzingen, actieplannen.. we staan overal voor open en kunnen alle hulp hard gebruiken,

Wat gaan we doen met uw donatie?
Corona hulp
In samenwerking met het leger delen we voedselpakketten uit. Één voedselpakket kost €3,- en bevat 2kg rijst, worst of boontjes, 2 maggiblokjes en 2 uien. Hiervan kan een gezin met twee kinderen twee dagen eten. Voor €21 kunnen wij hetzelfde gezin twee weken voorzien van eten.

a2kebs.jpg

Biologische Bloembollendag september

Zonneveld en Versicolor organiseren Biologische Bloembollen-dag
Zaterdag 26 september in Heerhugowaard
Kwekerij Nico Zonneveld en Tuinontwerp Versicolor organiseren op zaterdag 26 september van 10-16 uur voor de 4e keer een unieke bloembollen-dag, met volop biologische en duurzame bollen. Al deze bloembollen zijn gekweekt met aandacht voor de natuur en zonder gif!

De kweker en ontwerpster willen duurzaam tuinieren graag promoten en mensen attent maken op het bestaan en toepassen van planten en bollen uit de ecologische teelt. Gezond voor milieu en voor de insecten in uw tuin! Ontwerpster Marianne van Versicolor kan ter plekke een bloembollenplan voor uw border maken. Maak tevoren een afspraak via: versicolortuin@gmail.com. Adres: Middenweg 459 in Heerhugowaard de Noord.

mar-nico.JPG

Tuinclubs en bussen

Uw persoonlijke rondleiding
Tuinclubs, Groei & Bloei-afdelingen en andere verenigingen vanaf ca. 8 personen kunnen een afspraak maken voor een eigen bezoek inclusief een persoonlijke rondleiding.Wij ontvangen u graag en vertellen u meer over het ontstaan en de opzet van onze tuin. Wij hebben beperkte koffie- en thee-voorzieningen voor kleine groepen.

Mail voor een aanvraag in 2020: versicolortuin@gmail.com

Algemene voorwaarden voor groepsbezoeken
* Als wij uw aanvraag hebben ontvangen per e-mail en hebben bevestigd, staat uw bezoek in de agenda en wordt er op u gerekend.
* We doen onze uiterste best om aan al uw aanvragen te voldoen en voorzien u ook graag van tips voor andere tuinen en kwekerijen in de omgeving, lunch-gelegenheden enzovoort. Kijk daarvoor ook op www.degroeneroute.nl
* Wij vragen u om ca. een week voor het bezoek de afspraak nog even te herbevestigen en het definitieve aantal bezoekers aan ons door te geven. Annuleren van een groepsbezoek kan kosteloos tot uiterlijk een week voor aanvang.
* Bezoek aan onze tuin is voor eigen risico. Het is een privétuin met smalle paden en diverse op- en afstapjes. De tuin is helaas niet toegankelijk met rolstoelen en rollators.

groeneroute.jpg
banner-degroeneroute.jpg

Samenwerking met De Groene Route

Weest welkom en bezoek de prachtige tuinen en kwekerijen van de Groene Route.
Duurzaam tuinieren: Biodivers Genieten!

Bezoek straks de website