Rondleiding

Laat u inspireren en verrassen.

Als u door onze Versicolor tuin loopt komt u een grote hoeveelheid verschillende bloemen en planten tegen. Lees verschillende korte verhalen van de rondleiding door de tuin en ontdek dat er veel meer is.

Of loop live mee met Marianne via onderstaande link (Tv programma 'Buurten' van RTV NH)


Werkzaamheden in de tuin...

Het seizoen begint bij Versicolor in januari, met het knotten van de wilgen langs de sloot en in onze tuin. Van de afgeknipte en gezaagde takken vullen we onze gestapelde snoeihout-hagen bij. Daarin overwinteren, schuilen en broeden talloze kleine tuinvogels.In februari ruimen we alle borders weer op. De stengels van de vaste planten knippen of zeisen we af en daarna gaat alles twee keer door het versnipper apparaat. De fijne stukjes verspreiden we over de borders, als een mulch- en natuurlijke compostlaag. Dat beschermt ook nog even tegen de laatste nachtvorst! Begin maart rollen we de gazons, maaien voor de eerste keer het gras en bemesten daarna de hele tuin met Culturera, organische mengmest.
In het voorjaar moeten we vaak diep buigen voor de opkomende planten ;). In maart en april zijn we druk met het wieden van kleine onkruiden en vooral 'selectief wieden' van planten die zichzelf spontaan uitzaaien. Woekerende planten worden weer met de spade op hun plek gezet en de eerste potten worden gevuld. En dan is het genieten van de vele bolgewassen en het lente weer!
In de zomer komt het grote genieten... werk bestaat voornamelijk uit wegknippen van uitgebloeide bloemen en lelijk blad, het ingrijpen bij woekeraars, steunen en stutten van hoge planten, aanbinden van klimplanten, water geven van de potten... Gezaaide éénjarigen worden uitgeplant en de dahlia's gaan in de volle grond. Indien mogelijk, proberen we dagelijks 1 of 2 borders te doen om alles in topconditie te houden!


Versicolor