Rondleiding

Laat u inspireren en verrassen.

Als u door onze Versicolor tuin loopt komt u een grote hoeveelheid verschillende bloemen en planten tegen. Lees verschillende korte verhalen van de rondleiding door de tuin en ontdek dat er veel meer is.

Of loop live mee met Marianne via onderstaande link (Tv programma 'Buurten' van RTV NH)


Vogelbos en Indian Summer Garden

Als je om de vijver heen wandelt, kom je eerst langs de composthoop. Niet altijd mooi, maar wel heel belangrijk... we maken onze eigen compost van snoeiafval. Dat verspreiden we jaarlijks over een deel van de borders.

   Daarna loop je via het houtsnipper-pad het Vogelbosje in. Piepklein voor een "bos" , maar
veel vogels broeden er en vinden er voedsel. Onder bomen en heesters doen Hosta's en Brunnera's het prima : bijna slakvrij ! Mede dankzij die vogels natuurlijk...

Naast nestkastjes en van snoeihout gestapelde houtwallen voor de nesten, staan er veel heesters die in het najaar bessen of vruchten dragen (o.a. Gelderse roos, Appelbes, Vlier en Kweepeer). Dit is een van de weinige plekken waar je altijd in de schaduw kunt zitten.  Als je verder wandelt over dijk, die met de grond uit de vijver is aangelegd, kijk je vanaf het hoogste punt over het hele achterste tuindeel uit.Afdalend langs de andere kant, kun je via het gazon doorlopen naar de met palen omzoomde gloednieuwe 'Indian Summer Garden". Deze is aangelegd  in 2014. Het kleurthema is 'Vlammend' en heeft veel tinten rood, geel en oranje. Het bloeiseizoen start met een overdaad aan bollen in april/mei, maar daarna ligt de hoofdbloei in de latere maanden juli tot september. Het met Portugese tegels beklede bankje nodigt uit tot even zitten en genieten.

Versicolor