Rondleiding

Laat u inspireren en verrassen.

Als u door onze Versicolor tuin loopt komt u een grote hoeveelheid verschillende bloemen en planten tegen. Lees verschillende korte verhalen van de rondleiding door de tuin en ontdek dat er veel meer is.

Of loop live mee met Marianne via onderstaande link (Tv programma 'Buurten' van RTV NH)


Schaduwpad en Vurige tuin

Als je terugloopt langs de rest van de purperborder, kom je op het 'Noordpad", een schaduwrijk paadje waar in het voorjaar o.a. sneeuwklokjes, Corydalis (holwortels) en Helleborus bloeit.Later in het jaar staan hier o.a. Dicentra (gebroken hartje in wit), Lunaria rediviva (vaste judaspenning), Aruncus (geitenbaard), Cimicifuga (zilverkaars) en gele Japanse wasbloem. Aan de schermen bloeien Akebia en (later) Lonicera en de takkenwal is begroeid met Hop.
 
Via het zonnige terras loop je dan onze lievelingstuin in... want in de vurige tuin barst een puur spektakel los ! Deze tuin staat vol met geel, oranje en rood. Hier schijnt zelfs op een bewolkte dag een beetje de zon! Tussen vele soorten rozen groeien hier o.a. brandende liefde (Lychnis), lekkere puntwederik (Lysimachia), en veel hoge planten zoals zonnekroon (Silphium), vaste zonnebloem en Hemerocallis (daglelies).

Via de hortensiahoek bij de voordeur kom je uit bij de voorsloot, met een kleine vlonder om kikkers te kijken en een echte stoere slootbelanting met o.a. Ligularia, groot hoefblad, gele lis en rietsigaren.
Versicolor