Rondleiding

Laat u inspireren en verrassen.

Als u door onze Versicolor tuin loopt komt u een grote hoeveelheid verschillende bloemen en planten tegen. Lees verschillende korte verhalen van de rondleiding door de tuin en ontdek dat er veel meer is.

Of loop live mee met Marianne via onderstaande link (Tv programma 'Buurten' van RTV NH)


Purperborder en Italiaanse vijvertuin

Verder wandelend vanuit de daglelietuin kom je langs de Purperborder. De roodbladige haag erachter is Acer campestre (rode veldesdoorn). De border staat vol met planten met donkerrood blad of purperen bloemen, afgewisseld met knalrood en blauw om te blussen.Vooral een feest hoogzomer als de Montbretia 'Lucifer" bloeit en de Dahlia's bijna omvallen van de bloemen. Hier groeien verder oa Nepeta, Snijbiet (voor het blad!), Knautia macedonia en Galega orientalis. De bollen zijn gesnoeid van Berberis thunbergii. Rode stamrozen verheffen zich boven de border en worden omgeven door de ijle aren van Persicaria amplexicaule.
Loop verder door het rozenboogje, en je komt in de gloednieuwe, in 2012 aangelegde Italiaanse vijvertuin. Vijver en bestrating zijn gemaakt van grijze granietkeitjes. De fontein zorgt voor vrolijk geklater en buxusbollen en -piramides maken de tuin ook in de kale wintermaanden de moeite waard. Een lage begroeiing met o.a. Calamintha nepeta en Geranium-soorten, en daarachter een collectie jonge Hortensia struiken.

Versicolor